ADDIS ABEBA

Addis Ababa is de hoofdstad van Ethiopië,  het startpunt van vele reizigers. Het is het politieke en commerciële hart van het land. De stad is zeer snel gegroeid en heeft sinds het is begonnen in 1887 nu 4 miljoen inwoners. De stad wordt gedomineerd door de 2400 meter hoge Entoto bergen.

De stad is de hoofdstad geworden omdat Menelik II zijn paleis op de top van de berg Entoto heeft gebouwd op 2200 meter hoogte. Rondom het paleis werden verschillende kerken en kampen opgezet. Deze kampen werden kleine op zichzelf staande plaatsen. Dat is de reden waarom Addis niet echt één centrum heeft, maar vele kleine centra. Hierdoor kunt u overal in de stad restaurants en hotels vinden.
De andere naam van Addis Abeba is De Nieuwe Bloem. De stad heeft een oppervlakte van 250 m² en is de hoofdstand en het hoofdkwartier van de African Union (AU). Africa Hall.

Voor reizigers is er zeer veel keuze in goede hotels en restaurants voor iedere smaak en portemonnee. Addis heeft steeds meer cultuur te bieden, met regelmatige beurzen en lezingen, veel mogelijkheden om de Ethiopische muziek te beluisteren, zang en dans, musea te bezoeken en al de andere bezienswaardigheden. Ook is in Addis de grootste markt van Africa. Werkelijk alles is hier te vinden.
Alles in de stad is bereikbaar met de kleine minibusjes (taxi's), maar het beste kun je delen van de stad te voet verkennen. Moderne gebouwen en brede boulevards staan zij aan zij met eeuwenoude kerken, paleizen en monumenten, als ook simpele country-style huizen.
Saint George's Cathedral, één van Addis Ababa's Ethiopische Orthodoxe kerken. Haile Selassi is hier gekroond tot keizer. Binnen in het museum kunt u de oude kleren van de keizer zien, evenals oude bijbels, kronen en kruizen.

Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië