EthiopiŽ, een land met een verblindende schoonheid, welke ongelooflijk rijk is aan cultuur en historie. Een land dat iedereen eens in zijn leven moet hebben gezien.

Er zijn twee klimaatseizoenen. Het droge seizoen loopt van oktober tot mei en het regenseizoen loopt van juni tot september. De temperatuur is sterk afhankelijk van de plaats waar je naar toe gaat in EthiopiŽ. Het hoogland in het noorden is veel koeler dan het laagland in het zuiden.
De natuurlijke schoonheid van EthiopiŽ verbaasd iedereen. Het land heeft ruige bergen, savannes, grote rivieren (waaronder de Blauwe Nijl) en meren. De Rift Valley heeft vulkanische meren en er is een bekende collectie van vogels in dit land. Met 14 wildreservaten is er zeer veel wildlife te vinden in EthiopiŽ.
EthiopiŽ leeft volgens de Julian calender, welke bestaat uit 12 maanden van 30 dagen, eindigend met een 13e maand van 5 of 6 dagen. Dat is de reden waarom EthiopiŽ ook wel eens "Het land van 13 maanden zonneschijn" wordt genoemd. Door het leven volgens deze Julian kalender leeft EthiopiŽ 8 jaar achter op de kalender (Gregorische) die de rest van de wereld volgt.
Ze hebben ook een ander tijdsysteem omdat de de 12-urige klok volgen. De eerste ronde start met '1' om 7 A.M. en loopt tot '12'  uur om 6 P.M. De tweede ronde start om 7 P.M. en loopt tot 6 A.M. Let dus goed op als je een afspraak met een EthiopiŽr maakt, want wellicht bedoelt hij een ander gedeelte van de dag.

De officiŽle taal in EthiopiŽ is Amharic, maar er worden wel 80 verschillende talen in EthiopiŽ gesproken. Engels wordt n de meeste  plaatsen goed begrepen.

Gezondheid: bezoekers wordt aangeraden vaccinaties te halen. In het zuiden is malaria en dengue fever. Hier kunt u malariatabletten en muggenspray voor gebruiken. Bezoekers wordt met klem geadviseerd alleen flessenwater te drinken. Vraag uw locale ggd welke vaccinaties en medicijnen op het moment van reizen benodigd zijn.

Voor het reizen in EthiopiŽ heeft u een VISA nodig, welke geregeld kan worden bij de Ethiopische ambassade. Er is geen ambassade meer in Nederland. Hiervoor kunt u in BelgiŽ terecht.
Een touristenvisa kan ook geregeld worden op de luchthaven van Addis Abeba bij aankomst voor mensen uit de volgende landen:
ArgentiniŽ, AustraliŽ, Oostenrijk, BelgiŽ, BraziliŽ, Canada, China, Chechische Republiek, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, India, Ierland, Israel, ItaliŽ, Japan, Korea Republic, Kuweit, Luxemburg, Mexico, Nederland, New Zealand, Norwegen, Polen, Portugal, Rusland, Slowakije, Zuid Afrika, Noord Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, United Kingdom en Amerca.
Meer informatie kunt u bij de Ethiopische ambassade in uw eigen land verkrijgen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid dat u een geldig visa heeft om te reizen.

De wegen zijn meest droge stoffige wegen of gravel welke het reizen speciaal in het zuiden een zeer stoffige zaak maken. Soms moet er gereden worden op plaatsen waar geen weg lijkt te zijn. De rest bestaat uit asfaltwegen. De historische route is geheel uitgevoerd in asfalt. Het zuiden is in ontwikkeling.

De locale munteenheid is de Ethiopian Birr, bestaande uit 100 cent. Bezoekers mogen een ongelimiteerd bedrag aan buitenlands geld meebrengen, wanneer dit bedrag wordt aangegeven bij Customs bij aankomst. Buitenlands geld mag alleen gewisseld worden bij banken en hotels. De wisselformulieren moet u bewaren voor de afdeling Cusoms bij vertrek uit EthiopiŽ. Bezoekers kunnen overige Ethiopisch geld terugwisselen op de luchthaven voor vertrek.

Hotels: de kwaliteit is goed, echter niet te vergelijken met die in Europa. Wij boeken alleen hotels die hoog gekwalificeerd zijn zodat wij onze klanten tevreden kunnen stellen. Alle kamers zijn schoon en netjes. Enig ongemak kan echter voorkomen. De vriendelijke en behulpzame medewerkers van de hotels zullen altijd uw verblijf zo prettig mogelijk proberen te maken. In EthiopiŽ wil de stroom nog wel eens uitvallen en het water komt niet altijd uit de kranen. Dit is echter altijd van korte duur.
ALGEMENE INFORMATIE OVER ETHIOPIň
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in EthiopiŽ