AWASH NATIONAL PARK

Het park wordt gekruist door de diepscherpe weg van de rivier Awash en heeft een 2007 meter hoge vulkaan, genoemd Fantale. Het is een eindeloze vlakte met doornige acaciabomen. Het park bestaat uit 120.000 beschermde hectaren, die zich uitstrekken tot aan de Rift Valley in de vlakte Dancala op de rand van de woestijn.
Liggend in het laagland ten oosten van Addis Ababa is het één van de fijnste reservaten in Ethiopië. De Awash Rivier, één van de belangrijkste rivieren van de Hoorn van Afrika, voorziet belangrijke landbouwgronden in het noorden van Ethiopië van water en stroomt uiteindelijk in de wildernis van de Danakil Depression. De dramatische Awash waterval, wanneer de rivier in de kloof tuimelt, is een gezicht dat in dit nationale park niet mag worden gemist.
De nomadische Kurrou bevolking leeft rond de Awash rivier en je kunt de Afar herders ontmoeten, de trotse bewoners van Dancalia.
Fentale bergen en lake Basaga.
Mount Fantale

De krater van de berg Fantale is het dominante geologische punt in het park. De hoogte is 2007 meter boven zeeniveau. De krater is zo diep als 350 meter en de diameter is ongeveer 3,5 km.
Af en toe zijn er kraters actief  en zijn de stoomopeningen zichtbaar in de vroege ochtend en late middagen. Bergrietbokken en klipspringers  leven langs de steile hellingen van de krater.
In Lake Beseka,  in de buurt van het park, zijn verschillende watervogels en gemakkelijk te spotten krokodillen. Interessant is dat de oppervlakte van het meer tien keer is gestegen, van 3,3 km ² tot 35 km ² in de afgelopen 20 jaar.
De Awash Rivier

De Awash rivier is ongeveer 1200 km lang (de tweede langste rivier in het land).
De rivier heeft haar oorsprong in de hooglanden in de buurt van Ginchi, 90 km ten westen van Addis Abeba. Het eindigt in het hart van de Afar-driehoek in Lake Abe.
Er is een prachtige omgeving langs de rivier Awash in het park. De waterval is gelegen nabij het hoofdkwartier. De Awash River Gorge, ongeveer 160 meter diep, start onder de watervallen. Langs de rivier is een bos. Men kan af en toe een glimp zien van de in het park levende krokodillen, nijlpaarden en verscheidenheid van watervogels.
Vogelsoorten (453):

Het park kan bescheiden worden beschreven als een paradijs voor vogelliefhebbers. Verschillende soorten buizerds, chats, sunbirds, ooievaars en roofvogels kunnen worden gezien in het park. Yellow-throated Seedeater  (endemisch in Ethiopië), wordt gezien langs de rand van de berg Antale.
Dieren:
Grote kuddes Beisa Orix en Soemmerrings Gazelle kunnen worden gezien op Llala Sala Plains.
Rond de kamping bij Gotu, langs de rivier, zul je de mogelijkheid hebben om de kleine koedoe, Anubis baviaan, Grivet aap en Defassa waterbok te zien.
De kleine koedoe, Wharthog en Salt's Dikdik worden het meest gevonden onder de Acacia struiken in het park.
De grotere koedoe kan worden gezien in de Koedoe Vallei en af en toe langs de Awash River Gorge.
Roofdieren zoals leeuw, luipaard, caracal, hyena, Black-backed jakhals en gewone jakhals worden meestal gezien in de open vlaktes van het park.
Merendeel van de zoogdieren zijn actief in de vroege ochtend en late middag.


Warmwaterbronnen:

In het noordelijk deel van het park zijn de warmwaterbronnen (Fil wuha in het Amhaars), waar men kan relaxen en de mousserende blauwgroene poelen en rivieren kan bezoeken. De zwembaden zijn aangenaam om te zwemmen.  Langs de steile rotswand kijkt men uit over het Doum palmbos. Waar mantelbavianen en Defassa Waterbokken vaak kunnen worden gezien.
Awash waterval
Awash rivier - kamelen drinken in de rivier
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië