BLUE NILE

Vanuit Bahar Dar kunt u de Bleu Falls bereiken. Tissat (rook van vuur) of Tis Abai (rook van de Bleu Nile). Het water valt hier over een breedte van 400 meter 40 meter naar beneden (helaas zijn er dammen gebouwd ten behoeve van energieopwekking, welke het water opvangen waardoor de waterval nog slechts zeer minimaal is). Op de weg naar de waterval passeert u een Portugese brug, gemaakt door een architect uit India. Dit is de eerste brug ooit gemaakt over de Nijl.
BAHAR DAR

Bahar dar is een moderne kleine stad op de zuidoost kant van Lake Tane in het noorden van Ethiopië. Het is het thuis van de fabelachtige Blauwe Nijl waterval, het mooie hoogland, Lake Tana en 14-de eeuwse kloosters op de eilandjes in het meer.
Het ligt op een hoogte van 1850 meter en heeft een mooi centrum met brede lanen, omgeven door palmbomen. veel tuinen en tropische bloemen en planten. De lokale vissers varen nog steeds in papyrus bootjes. Er is een zeer kleurrijke markt welke ook wel bekend is om zijn wevers en houtbewerkers. Vanuit het voormalige paleis van Hailè Selassiè is er een fantastisch uitzicht over de Nijl-vallei.
Vanuit Bahar Dar moet u zeker de oude kloosters bezoeken die zijn gebouwd om Lake Tana of op één van de vele eilanden in het meer. Er zijn veel eilanden verspreid over het meer en 30 van deze eilanden hebben kerken en kloosters van zeer groot cultureel en geschiedkundige waarde. Ze bevatten mooie manuscripten, voorwerpen van aanbidding en kruizen welke dateren uit de tijd van de opkomt van het Cristendom.
Bijvoorbeeld Dek Stephanos, met een goede collectie iconen alsook de overblijfselen van verschillende middeleeuwse keizers, Kebran Gabriel (gesloten voor vrouwen), en Ura Kidane Mehret met beroemde frescoes.

Uitzicht vanaf het kasteel van de keizer Sysneyos. Uitkijkend over Lake Tana.
Vissers op Lake Tana in een traditionele boot.
De kunst in de kerk op een eiland in Lake Tana
Deze plaatsen hebben allemaal uitstekend kerken. Hoewel veel eerder gesticht, dateren de meeste gebouwen  uit de late zestien of begin van de zeventiende eeuw. Vele hebben prachtige muurschilderingen en de kerkkruizen, kronen en kleren van vroegere koningen.


Kebran Gabriel, het dichtstbijzijnde klooster naar Bahar Dar, is een belangrijke toeristische trekpleister voor mannelijke bezoekers alleen, zoals dit  één van de plaatsen is waar vrouwen verboden zijn. Oorspronkelijk gevestigd in de veertiende eeuw en herbouwd tijdens het bewind van keizer Iyasy I. Het is een bescheiden, maar indrukwekkend gebouw met een duidelijke kathedraal sfeer.

Ura Kidane Mehret is een andere populaire attractie die wel toegankelijk is voor vrouwen. Gelegen op het schiereiland Zeghe. Het ontwerp van het klooster dateert uit dezelfde periode als die van die op Kebran Gabriel, maar is een meer decoratief gebouw,  met een groot kegelvormig rieten dak en geschilderd van binnen met kleurrijke fresco's met scènes uit de bijbelse verhalen en uit de geschiedenis van de Ethiopische orthodoxe kerk.
Vrouwen kunnen eveneens Narga Selassie bezoeken.Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S . -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië