BALE MOUNTAINS

Bale Mountains is een gebied van  hoogteplateaus met spectaculaire vulkanische pieken, meren en meeslepende bergstromen. Het is verdeeld in 2 delen door het spectaculaire berggebied Harenna. Het centrale gebied is een hoog plateau met inbegrip van Tullu Deemto, de hoogste piek in zuidelijk Ethiopië, terwijl het zuidelijke gebied monotoon bos is. In het noorden zijn de de vlaktes en bossen het thuis van aan het wild en vele soorten vogels in het park. De bergen rijzen boven de omringende landbouwgronden uit, 2500 meter boven zeeniveau. Een groot deel is bedekt door lavastromen, welke spectaculaire rotsrimpelingen en pijlers hebben gevormd. Er zijn vele kleine meren die het omringde gebied in zich weerspiegelen. Zij trekken veel watervogels aan.
Bale National Park is ook gekend om zijn distinctieve flora en zijn visserij. De bergstromen bevatten bruine- en regenboogforel voor de vliegvisser. Onder de spectaculaire flora die in het gebied wordt gevonden zijn de giant St  John's Wort, red-hot pokers en de Giant Lobelia.
Het verkennen van het park vereist een voertuig met 4-wiel aandrijving. Lopen of het rijden per pony heeft de voorkeur. Het gebied Gaysay, dat door de rivier Gaysay van water wordt voorzien, zorgt ervoor dat aanzienlijke aantallen van Bushbuck van Menelik, Duiker, Warthog en Berg Nyala kunnen worden gespot. De luipaard en de Simien Fox kunnen eveneens worden gespot.
Red fox
Mountain Nyala
De vegetatie is afwisselend in verband met de hoogte. Rond Dinsho, in het noorden, vind u Artemisia afra (Sagebrush) en Hypericum revolutum (St. John's wort), wilde bloemen zoals Lobelia, Geranium, Kniphofia foliosa, en Alchemilla vormen tapijten van kleur. Rond heuvels zijn velden van Hagenia abyssinica en Juniperus procera met daarboven grasvelden. Hoger op de bergen groeit heather (Erica), als kleine struiken of als rijpe bomen. Het hoge Sanetti plateau op 4000 meter hoogte wordt gekenmerkt door Afro-alpine planten, welke door de extreme temperaturen soms heel klein blijven of juist heel groot worden. Het beste voorbeeld van de laatstgenoemden is reuzelobelia (rhynchopetalum Lobelia), waarvan de stammen zich hoog tegen skyline bevinden.

De wilde bloemen zijn veel en divers, maar de dominante planten zijn Helichcrysum, of 'eeuwige' bloemen. Het kan in vele vormen worden gezien, maar de grijze struiken van H. Splendidum zijn het meest opvallend, vooral wanneer zij geheel bedekt zijn met gele bloemen. Ook aantrekkelijk is het zilver grijsgroene kussen van H citrispinum - maar wees gewaarschuwd, deze kussens zijn volledig van fijne stekels.
SOF OMAR CAVE

Een spectaculaire grot is de Sof Omar cave, gevonden tussen Goba in Bale. De grotten worden gevormd door de Web rivier, die verdwijnt in deze gigantische ondergrondse wereld met zijn gebogen portalen, hoog, uitgehold plafonds, en diep, gewelfde echo kamers.

De grotten vormen een belangrijke islamitisch heiligdom, vernoemd naar de heilige Sheikh Sof Omar. Hij ontsnapte naar hier lang geleden. De grotten zijn een wonder van architectuur, waar men scherpe stijging van de pijlers van steen twintig meter hoog), luchtbogen, geribbelde poorten en hoge gewelven kan zien. De grote centrale hal van Sof Omar, de "Kamer van Kolommen" is iets wat je hier moet zien ..
In de grotten leven vleermuizen, vissen en schaaldieren.
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië