BIRDWATCHING

Ethiopië is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ongeveer 860 soorten vogels (waaronder veel endemisch) zijn er te vinden.. Veel van de endemische soorten vindt u op het westelijke en zuidoostelijke hooglandplateau.

Endemische soorten zoals de heavy-headed thick-billed raven, de wattled ibis (met zijn harde schreeuw, de black-winged lovebird (welke door de lucht bromt als een kleine helicopter) en de white-collared duif (een fragiel grijze vogel met een witte boord en witte vlekjes op de vleugels).

Vogelobservatie speciaal in de Rift Valley, Awash Park, Lake Abaija, Lake Chamo, Lake Langano, Lake Shala, Lake Abyata en Ziway is zeer interessant. Abijatta is een voedingsgrond voor een groot aantal witte pelikanen en grote en kleine flamingo's, zoals ook troepen van kleine grebes. De pelikanen nestelen in grote getalen op een eiland bij het nabijgelegen Lake Shalla, welke bijna visloos is.

In Bale Mountains zijn vele endemische soorten. In Bale Nationale Park kan ook de blue-winged gans gezien worden. Het uitgebreide plateau op grote hoogte is het leefgebied voor vogels (speciaal voor vogels, maar ook voor andere soorten wild). Het grootste deel van dieren kan hier worden gevonden. Enkele rijke gebieden zijn de kleine flarden van natuurlijk bos op kloofranden, in ontoegankelijke valleien, in grotten en rond kerken.
Veel andere soorten in de bergen of in de kloof komen af op de seizoensgebonden bloemen, zoals de Baglafecht weaver, olive thrush, en Tacazzeop. Ook de Malachite sunburds, die heldere gele kopjes van het stuifmeel hebben.

1. Aankomst in Addis Ababa
2. Rijden naar Nationaal Park Awash. O/N  kamperen of lodge.
3. Volledige dag in Nationaal Park Awash. O/N  kamperen of lodge.
4. Volledige dag in Nationaal Park Awash. O/N  kamperen of lodge.
5. Rijden naar Lake Langano. O/N hotel Langano.
6. Rijden naar Lake Shalla & Lake Abijata. O/N hotel Langano.
7. Rijden naar Awassa. O/N Awassa.
8. Rijden naar Bale Nationale Park . O/N Dinsho of lodge.
9. Volledige dag in het Bale Nationale Park. O/N Dinsho hotel of lodge.
10. Volledige dag in het Bale Nationale Park. O/N Dinsho hotel of lodge.
11.Terug rijden naar Addis.
12.Vertrek

Dit programma is speciaal voor het spotten van vogels samengesteld. Onderweg in de Rift Valley kunnen wij stoppen op elk moment dat u dat wilt. Zo kunt u alle vogels proberen te zien. Als u ook geinteresseerd in andere plaatsen bent, kunnen wij een speciaal programma voor u maken.

Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië