DEBRE DAMO

De kerk van Debre Damo, die naar Abune Aregawi is genoemd, is gebouwd in Axumite stijl. De balken en het plafond van de oude kerk, waar omheen het klooster werd gebouwd, zijn prachtig verfraaid met gesneden houten panelen die leeuw, olifant, neushoorn, slangen, gazelle, antilope, giraf en kamelen afschilderen. Hoewel er geen muurschilderingen als dusdanig zijn, wordt een groot aantal schilderijen daar bewaard, met inbegrip van verscheidene die de legende van de stichting van Debre Damo door Abune Aregawi afschilderen.

De geheime schatten binnen, intact gehouden door de 1400 tumultulouse jaren van geschiedenis, omvatten een uitgebreide verzameling van verlichte manuscripten, onder hen oude overlevende fragmenten van teksten uit Ethiopië. De kerk huisvest nu ongeveer vijftig manuscripten, hoewel de monniken beweren dat zij er vroeger meer dan duizend bezaten.

Een klooster uit de 9-de eeuw. Van het originele klooster word gezegd dat het in de 6-de eeuw is opgericht door keizer Gabre Maskal. Het is een plaats die moeilijk is te bereiken en niet open voor vrouwen. Als u deze wilt  bezoeken, heeft u een gids nodig om u te helpen om de berg op te komen. Op de noordzijde hangt een klimtouw; alleen door dit klimtouw kunt u de 2 kerken hogerop bereiken. Op een hoogte van 500 meter leven 150 monniken. Zij  krijgen voedsel van de godsdienstige mensen die rond de berg leven. Dit wordt omhoog gehesen met kabels. Eén kerk op de berg is de oudste van Ethiopië en toont de Aksum stijl van de bouw met hout en steen.

Het landschap rond de kerk van Debre Damo.
De monniken helpen je omhoog te klimmen.
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië