HARAR

Het is de belangrijkste oude stad sinds 1520 in de regio Harar en de meest bekende stad van Oost Afrika. Het ligt op een hoogte van 1870 meter boven zeeniveau. De stad was eens een moslimvesting en éhad én van de meest dinamische markten in Oost Afrika. Afrika is al vele jaren een plaats van bedevaart voor mensen van de hele wereld.
In het begin was Harar geen deel van Ethiopië, maar een onafhankelijke stadsstaat, het midden van het gebied tussen de Ethiopische hooglanden en de Rode Zee. In dit gebied leefden Somaliërs, Oromo's, Arabieren en Turken samen. Het wordt gezien als de vierde geheime Moslim plaats (naast Mecca, Medina en Jerusalem).
De dichter Rimboud heeft hier zijn laatste jaren in de 19-de eeuw doorgebracht en had hier zijn hoofdkantoor voor handel in wapens, welke bestemd waren voor de keizer Menelik. De stad heeft een museum ter ere van hem. Zijn huis is één van de meest onderhouden woningen in de stad.
De oude stad is omcirkeld door een stadsmuur. In deze stad vind u 3360 smalle straatjes en poortjes, net zoveel als er dagen in het jaar zijn volgens de Harari. Ook vind u hier ongeveer 100 moskees, vele heiligdommen, vele winkels en veel bedrijfjes binnen de stadsmuren. De stad is zeer bekend voor zijn goede handnijverheid zoals geweven textiel, mandenwerk, zilverwerk en kunstig gebonden boeken.
Harar heeft een 16-de eeuwse stadswal. Deze is gebouwd door de Adare en beschermde de bewoners tegen de agressie van de omwonende stammen. Binnen de muren die de stad al 400 jaar beschermen, spreken de bewoners van Harar hun eigen taal, hebben zij hun eigen gewoonten en houden zij zich bezig met kunstnijverheid. De hele stad, met de oude gekromde straten en vele huizen met balkonnetjes, geven een fascionerend beeld van de eeuwenoude Islamitische basis.
Een andere attractie van Harar is de hyenaman. Hij geeft iedere avond een live show door de wilde hyenas te voeren, soms zelfs vanuit zijn mond. Het is een belangrijk iets waardoor Harar bekend is. Als u wilt, kunt u naast hem zitten om een foto te maken (als u dat durft tenminste)!
Huisstijlen en interieurdecoraties zijn uniek in Harar. Elk huis in Harar heeft bijne dezelfde indeling en allemaal zijn ze kleurrijk gedecoreerd met traditionele voorwerpen. Met de vele moskees is Harar het thuis van de meest vriendelijke mensen van Ethiopië.
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië