ABIJATTA, SHALA AND LANGANO LAKE NATIONAL PARK

Lake Langano, Abijata ans Shala zijn misschien wel de populairste van de zeven (een meer is blauw, een zilver en een bruin).
Ze liggen 210 km uit Addis Abeba. U kunt ontspannen in een mooi hotel als u wilt voor een paar dagen. Het water van Lake Langano Lake  Tanganika (Tanzania) is vrij van bilharzia.
In het park rond Lake Abijata en Shala is het mogelijk om flamingo's, pelikanen, aalscholvers, ibissen, maraboes, ooievaars en vele andere soorten te zien.
Lake Abijata is ondiep, terwijl Lake Shala zich op de bodem van een diepe krater bevindt. In het meer vindt u 9 eilanden. Omdat er niet veel boten toegestaan zijn op het meer,  is het een groot broedparadijs voor veel vogels.
Lake Langano is een vakantieresort met aangename stranden, bezaaid met acacia bomen. Het water is roze gekleurd vanwege de vulkanen, maar veilig om te zwemmen.
Lake Shala, de vulkaan, rond 90 tot 100°C.
 
Lake Abyata

Op bepaalde tijden van het jaar is de grootste groep  vogels hier te vinden. Voor de volgende brug over de rivier Horacallo (aansluitende meren Langano en Abyata) leidt een afslag naar rechts naar het meer. Een zeer geschikt  gebied voor uitzonderlijk vogelspotten.

Duizenden flamingo's maken roze tapijten in de blauwe baaien van het meer, grote witte pelikanen zweven in vanaf Lake Shala om van de visserij te genieten en hun fantastische ballet uit te voeren; bonte ijsvogels zweven en duiken; visarenden beschermen hun grondgebied met hun schrille huilen; aalscholvers vullen de dode acasia bomen welke een vreemd en mooi silhouet vormen tegen  de zonsondergang. Hier zijn grote marabous, heilige ibissen (soms met honderdduizenden), watersnippen, steltenlopers, zwarte reigers en kluten.


Lake Shala

Wanneer u het park in rijdt leidt een redelijk goed pad naar een spectaculair eerste uitkijkpunt met uitzicht over dicht bebost land van zowel Abyata en Shala. Vanaf hier daal je een kleine helling af loop je door een acacia bos die over de schouder loopt tussen de twee meren. Vogels zijn er overvloedig: de felgele Masked Weaver, de red-rumped Buffalo Weaver, Red-billed Hornbill, Afrikaanse zeearend, Didric Cuckoo's, Abyssinian Roller, Supperb Starling; het bos zit vol met briljant gekleurde vogels en  is gevuld van vogelgezang. Het pad komt naar buiten op de oever van het meer van Shala, waar weer een enorme overvloed van eenden, ganzen, meerkoeten, steltlopers, kustvogels van elke soort zich vermengen met flamingo's en pelikanen aan de rand van het water. Het is nu mogelijk om een vaartochtje over het meer (lake Shala) te maken. Aan de noordzijde tuimelt een waterval zestig meter hoog van de rotsige heuvel tot in de wijde baai. Tilapia's bereiken een eerlijke formaat en kan worden gekookt op het kampvuur op een van de mooiste campings langs het meer. U zult genieten van dit meer. Minder voor haar zwemmen (het water heeft een eigenaardige alkalisch smaak), maar voor de sfeer van ongerepte natuurlijke schoonheid en verscheidenheid van zijn prachtige kustlijn en kleur, en haar vele soorten vogels.
Lake Langano

De zachte bruine wateren van Langano liggen tegen de blauwe achtergrond van de stijgende Arsi bergen tot 4000 meter. Een paar vogels maken Langano tot hun huis, maar dit resort is minder voor de natuurliefhebber en meer voor de sportman en zonaanbidder. Hier kunt u waterskiën en zeilen, zwemmen of zich koesteren in de brandende zon op het glooiende zandstrand. Europees voedsel wordt geserveerd in het restaurant van het hotel, maar de tilapia is goed en er wordt vers gevangen vis gekookt boven het kampvuur, wat zijn eigen speciale aantrekkingskracht heeft. De lokale Oromo vrouwen te verkopen gebruiksvoorwerpen, koper of messing armbanden, kettingen en met kralen gedecoreerde melkpotten.
Lake Zway

De grootste van de vijf meren, Zway, is 26 km lang en 18 km breed. Verschillende eilanden zijn verspreid over de oppervlakte.
Hoge vijgenbomen langs de lijn van de oorspronkelijke oever, maar de laatste jaren is het niveau van het meer gedaald tot een niveau  dat enkele honderden meters grasland en riet zich tussen u en het water bevinden. Maraboe ooievaars hebben nesten op de toppen van de accacias en voor vele andere vogels is dit hun voedinggebied: Knob-billed ganzen, pelikanen en af en toe een zadel-bill Stork. Aan de noordzijde van het meer waar de rivier stroomt in Meki ligt Hippopotamus Bay. Als u naar de verre kust of een van de eilanden wilt, is het noodzakelijk om een boot te regelen.
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië