RIFT VALLEY

De Rift Valley verdeelt Ethiopië in twee bijna gelijke delen en is een diepe kloof in de korst van de aarde die loopt over een lengte van meer dan 6000 km van het Middenoosten tot aan Mozambique, bevattend hete geizers, een prachtige reeks meren en een grote verscheidenheid aan wild. Ethiopië wordt soms "de watertoren" genoemd  wegens de vele rivieren die van het hoge tafelland stromen. Het omvat een unieke biodiversiteit: het laagste punt ter wereld ligt in het noordoosten (de Danakil Depression is 116 meter onder zeeniveau); de tweede hoogste piek van Ethiopië (de berg Tuludimtu, 4373 meter boven zeeniveau) bevindt zich in het zuidoosten. Ongeveer vier nationale parken, meer dan zes kratermeren, en de rivieren met het adembenemende water- en vogelleven worden gevonden aan beide zijden. De Rift Valley is heeft eveneens diverse landvormen zoals kloven, rollende vlaktes, klippen en escarpments.

De Rift Valley Valley is de enige natuurlijke plaats die vanuit de ruimte kan worden gezien. Het hier gevarieerde wildleven is scenically verstrooid met betoverende watermassa's en het gediversifieerde water- en vogelleven.

De Nationale Parken Awash, Netch Sar, Dinsho (Bale Mountains) en Mago zijn het thuis van exotische wild. Behalve de diversiteit in flora en fauna, kunnen dieren variërend van groot wild tot aan kleine zoogdieren makkelijk in hun natuurlijke habitat worden gezien: olifant, buffel, leeuw, cheetah, (endemische) giraf, zebra, kudu, nyala, jackal, baviaan, oryx, gazelle, bushbuck enz.

DANCALIA

Dancalia is het laagste deel van Ethiopië op 116 m onder zeeniveau; het rekt zich uit tussen de Rode Zee en de uitlopers van de oostelijke hellingen van het Ethiopische plateau. Het gebied bevat prachtige voorbeelden van vulkanen, hoewel slechts minimaal actief. De rotsoppervlakten zijn gekleurd in spectaculaire tinten, toe te schrijven aan de emissies van diverse chloriden van geisers.
Er zijn 30 zoutmeren in het noorden van het gebied die het thuis van een enorme verscheidenheid van vogels zijn. Het gehele gebied wordt bewoond door de Afar mensen - trotse nomadische herders. Zij dragen zout met hun kameelcaravans naar de Ethiopische hooglanden.

Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
Voor een programma inclusief de Danakil Depression, klik op de volgende link à
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië