LALIBELA

De rotskerken van Lalibela
Op een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau in het noord-oosten van Ethiopië in de moeilijk bereikbare bergen van Laste vinden we Lalibela. Het is ook het heilige land voor Ethiopië's Orthodox Cristenen. Het staat op de derde plaats in de historische volgorde.

De stad is gebouwd in opdracht van koning Lalibela van de Zague dinastie rond de tijd van de val van het Axumitische rijk in de 13-de eeuw. Het werd gebouwd om het 'nieuwe Ethipische Jerusalem' te worden en wordt gekenmerkt door de elf uit de rode rotsen gehouwen kerken in een regio waar het ruige landschap de kerken beschermd tegen het massatoerisme.
MAKALE

Alhoewel Lalibela uniek is, is het niet de enige plaats waar u de uit de rotsen gehouwen kerken kunt vinden. In Tigray bij Makale, vind u 200 mooie exemplaren van de mens's aanbidding voor God, evenals zijn bouwkunde. Deze kunnen eveneens bezocht en bezichtigd worden.

De hoofdstad van de keizer Yohannes IV (1871-1889), Makale is nu de hoofdstad van Tigray, de meest noordelijk Ethiopische regio. Het paleis van de keizer is nu een particulier zeer interessant museum met vele voorwerpen uit zijn tijd en bijbehorende geschiedenis.
Volgens de moeder van Lalibela, was de jongen bij de geboorte omgeven door bijen. Dat is de reden waarom ze geloofde dat de bijen het zagen als hun koning. Zijn broer zag dit ook en zond hem naar Jeruzalem. Toen Lalibela terugkwam van het heilige land, gaf hij de opdracht tot het maken van de rotskerken. Tijdens de dag werkten de mensen hard om het plan te realiseren, 's nachts kwamen de engels om hard te werken. Alle rotskerken waren klaar in 25 jaar. Later is de naam van de plaats van Roha gewijzigd in Lalibela. Tot op vandaag is Lalibela een belangrijke pelgrimsplaats.
Op deze plaats vinden sommige van de meest bekende kerkfeesten van Ethipië plaats. Een bezoek aan deze plaats tijdens het feest Timkat (Ephiphany) maakt uw bezoek des te specialer.

De 11 meest belangrijke kerken vind u in en om de stad Lalibela. Andere kerken kunt u bereiken door een rit per auto van ongeveer 45 minuten rijden. Buiten hun belangrijkheid in de historie, zijn ze zeer bekend om hun excellent en unieke beeldhouwwerk. De kunst is te zien op de rotsen die dateren uit de twaalfde eeuw en zijn nog steeds intact en zelfs in goede conditie. Lalibela is een actief plaats voor pelgrims.
De hele stad mag worden beschouwd als een werk van beelden opgedragen aan de eer voor God. Het is geclassificeerd als een van de wondeen van de wereld en wordt beschermd door Unesco.De stad is ook zeer bekend als handelspunt voor de kameelcaravanen die het zout van het Arid land van de Danakil Depression brengen. Dit maakt de marktplaats vooral een interessante plaats om te bezoeken. Bezoekers kunnen ook een excursie maken naar Danakil om de Afar nomaden te bezoeken die door deze regio trekken.
Het Makale museum is zeer interessant om te bezoeken. Ook het kasteel van Ance Johannes IV is leuk om te zien. U ziet daar traditionele kleren van de koning, kruizen en historische voorwerpen.
Niet ver van Lalibela is N'akuto La'ab, een mooie kerk, vertikaal uitgehouwen uit in een rots.

De kerken zijn verdeeld in twee groepen als respect voor de rivier Jordan en zijn verbonden met elkaar door smalle ondergrondse passages. Elke kerk heeft zijn eigen unieke architectonische stijl, allen zijn voorzien van beeldhouwwerk en de meesten zijn gedecoreerd met zeer goed bewaarde schilderingen.


Wukro Churkos rotskerk
Ibrahanos Christos buiten Lalibela, 90 km.
De rotskerk van Lalibela, de Saint George kerk
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië