SEMIEN MOUNTAINS

Het Semien Mountains Massief, dat ook wel het "Dak van Afrika" wordt genoemd, met de sneeuwbedekte piek van Mount Ras Deshen. Deze berg is 4543 meter hoog en is de vierde hoogste piek in het continent. Zeshonderd miljoen jaar geleden waren de bergen een enorme vulkanische massa; de regen en het ijs hebben diepe spleten in hen gesneden en de rivieren hebben het werk van erosie voortgezet, die tot een ongelooflijk landschap leidde: pieken en diepe kloven.

Dag temperaturenwaaier van 11,5° aan 18°C (53° aan 64°F). De regenval heeft een gemiddelde van 1.550 mm (60 duim) per jaar.
Het park werd hoofdzakelijk gecreëerd om de Walia Steenbok, een wilde geit, te beschermen. Er leven er nu meer dan 100 leven in het park. Er zijn ook families van de Gelada baviaan en de zeldzame Semien Fox in het park. Meer dan 50 soorten vogels zijn gezien in de Simien Mountains. Om van al dit wild te genieten, is het mogelijk om een korte  of een langere wandeling van misschien zelfs 10 dagen te maken.
Waarschijnlijk is in dit gebied is de Gelada baviaan het eerste dier die je ziet. Deze komen alleen in Ethiopië  voor. Deze bavianen zijn graseters en worden gezien in familie-eenheden op vele gebieden, één mannetje bewaakt zijn harem van wijfjes en jongen. Zij worden ook wel 'bloedend hart baviaan' genoemd naar de rode gebieden op de borst van de baviaan, die de seksuele staat van het dier tonen.
De vogels van het gebied laten vaak spectaculaire aerobatische vertoningen zien op van de klippen, gebruikmakend van de luchtstromen die bij het terrein horen. Lammergeyers en choughs zijn aanwezig, evenals wattled endemics zoals thick-billed raven, black-headed siskin, white-collared pigeon, wattled ibis, white-billed starling, spot-breasted plover and white-backed black tit.
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië