PALEIS VAN DE KONINGIN VAN SHEEBA

Er is niet veel meer over van het paleis van de koningin van Sheeba. U kunt wel zien hoe het complex op een soort podium is gebouwd en waar de muren ooit hebben gestaan. Op verschillende plaatsen kunt u eveneens nog zien hoe ingenieus het watersysteem toen al heeft gewerkt.
YEHA

55 km ten oosten van Axum vinden we de tempel van Yeha. Yeha ligt in het noordelijke berggebied in de Tigray regio. Alhoewel het nu een kleine huisvestiging is wat lijkt op een armzalig stadje, was eens een plaats van grote voor-Axumitische beschaving.

Geloofd wordt dat dit de eerste hoofdstad van Ethiopië was. Yeha was eerst ontdekt als een archeologische vondst rond een begraafplaats in het begin van de twintigste eeuw. De eerste inwoners van dit gebied, de Sabeans, waren de oprichters van het Axumitische koninkrijk.

De ruïnes van de grote voor-Christelijke tempel, welke gebouwd is rond de vijfde eeuw voor Christes, bestaat uit enkele, dakloze langwerpige kamers van twintig meter lang en vijftien meter breed. De raamloze tien meter lange muren zijn gebouwd uit zachte gepoleiste stenen, waarvan sommige meer dan drie meter lang waren, voorzichtig op  elkaar geplaatst zonder gebruik te maken van cement.

AKSUM
Axum, de meest oude stad van Ethiopië, en hoofdstad van de meest roemrijke keizers uit het verleden, is één van de meest aanschouwde links in de historische route. Het Axumitische rijk bloeide 3000 jaar geleden. Zijn rijkdom kan nog steeds worden gezien wanneer je staart naar de magnifieke steles of obelisken, de graven van koning Kaleb en koning Gebre Meskal, en het legendarische bad van de koningin van Sheba.

Axum was de hoofdstad van het zeer oude Axum koninkrijk, één van de meest oude Afrikaanse koninkrijken, en laat een goed beeld zien van de wereld tussen Afrika en Asië voor bijna duizend jaren.

Duizend jaar voor Christus vestigenden sommige stammen van zuid Arabië zich aan de zuidelijke zijde van de Rode Zee. Eén van deze stammen was bekend als Habasciat (de mogelijke origineel van de naam Abyssinia).Aksum is ook de plaats van de kerk van Enda Mariam Sion. gebouwd op een vroegere 4-de eeuwse kerk, en is de meest heilige kerk in Ethiopia. Hier werden koningen gekroond, zelfs nog laat in de laatste eeuw. Binnen worden gouden kronen en kruizen tentoon gesteld, welke nog steeds worden gebruikt bij de grote feesten van de Coptische kerk.
De legende gaat dat het origineel van de Ark of the Covenant zich bevind in de kapel naast de kerk. Geloofd wordt dat de Ark door de koningin van Sheba is teruggebracht bij haar terugkomst uit Jerusalem.
De meest bekende monumenten in Aksum staan als hulde aan een exceptioneel hoog niveau van beschaving, de monolieten/zuilen, de foutief worden geassosieerd met Egyptische obelisks. Ze worden mede genoemd als de meest misterieuze monumenten van de wereld. In die tijd konden mensen zich nog niet voorstellen dat Afrikanen op eigen kracht zulke grootse dingen konden maken. De steles zijn markeringen van graven van belangrijke mensen. In en om Aksum zijn er ongeveerd 100 behouden. De steles zijn gemaakt van trachiet en stellen in hun decoratie huizen van meerdere verdiepingen voor. Waarschijnlijk waren ze bedoeld als huizen voor de doden, woonplaatsen voor de geesten van degenen die gestorven waren.
In de eerste eeuw is Axum opgericht door de broers Abreha en Atseha; echter pas in het midden van de vierde eeuw zijn pas geschriften gevonden dat de eerste historische koning zich hier heeft gevestigd, Ezana. Later is de stad bekeert tot het Christendom na de aankomst van Ferremnatos (Fremezio), die was gezonden door de pater van Alexandria, later bekend als nationale heilige, Abba Salame, vader van vrede.
De langst nog staande in Aksum is 21 meter hoog.
De langste van 33 meter hoog is helaas omgevallen op het moment dat ze hem staande wilden brengen. Hij viel voorover en brak in stukken.
In het museum zijn veel oude voorwerpen en bijbels.
Yeha tempelmuur
In de 17de eeuw, liet de koning Facilades de Church of Centimary bouwen.
Paleis van de koningin van Sheeba
Binnen de muren wordt verteld dat het was geplaveid met goud. Nog steeds reiken ze tot een hoogte van soms 12 meter. Voor de begraafplaats staat een bewerkt graf met een offerplaats. De tempel is voor de God van de Maan, Almouqah, de god van het Aksumitische denkbeeld.

Direct binnen de tempel is een moderde kerk, ter ere van Abune Aftse, één van de negen heiligen van Sirië die vele belangrijke kloosters hebben opgericht in het noorden van Ethiopië in de vijfde en zesde eeuw. De voorkant van het gebouw is gebouwd met stenen van de originele tempel, welke eveneens is decoreerd met reliëfs van de ibex.
De kerk heeft vele kruizen, oude manuscripten en stenen met daarop Sabaean inscripties, welke op verzoek gezien kunnen worden. Archeologische opgravingen in Yeha hebben veel historische schatten opgeleverd, waaronder een aantal Sabaean inscripties en een grote verscheidenheid aan dierenfiguren. Vele van deze antiquiteiten zijn te zien in het Nationaal Museum in Addis Ababa.

Sommige van deze gevonden voorwerpen zijn ook te zien in het 4-de eeuwse kerkmuseum, welke is gevestigd in hetzelfde gebouw als de tempel. Twaalf ondergrondse formaties en vier andere diepe rotsstructuren (welke lijken te leiden naar Yemen, Lalibela, Jerusalem en Axum), verhogen de belangrijkheid van dit gebied voor archeologisch onderzoek en toerisme.
Deutsch
SELECT A LANGUAGE
English
Spanish
Italiano
REISPROGRAMMA'S  -->

Historische routes / Zuid- & Zuidwest routesOost- en Zuidoost routes  / Combinatieroutes
French
Johnny Abyssinia - Tours & Travel in Ethiopië